Vierde dag op rij

Van Eindhoven Airport tot de Aldi in Groenlo, boeren voerden weer actie

05 juli 2020 21:36 Aangepast: 06 juli 2020 01:59
Boeren blokkeerden onder andere distributiecentra van de AH. Beeld © ANP

Voor de vierde dag op rij voerden boeren op diverse plekken in het land gisteren actie met hun tractoren. Bij Eindhoven Airport, de A7 bij Heerenveen en bij verschillende distributiecentra blokkeerden boeren de toegangswegen.

De boeren protesteerden evenals afgelopen dagen onder meer tegen het veevoerbeleid van minister Carola Schouten. Ze blokkeerden gisteravond ondermeer de A7 en voerden actie bij het knooppunt bij Heerenveen, meldde Rijkswaterstaat.

Volgens een woordvoerder verliep de actie tot laat in de avond rustig.

Geblokkeerd 

Ook stonden er enkele tientallen tractoren bij Eindhoven Airport. Ze blokkeerden daar de toegangswegen. De Marechaussee was al snel op de hoogte van de actie, schrijft het Eindhovens Dagblad, en blokkeerde de toegangsweg. De politie was later ook aanwezig. 

Er landden in de avond nog vluchten uit onder andere Lissabon, Rhodos en Barcelona. Hoewel er verkeersopstoppingen ontstonden, konden reizigers het vliegveld nog wel bereiken. Na middernacht vertrokken de boeren.

Ook distributiecentra waren doelwit

Ook bij verschillende distributiecentra voerden boeren actie. Zo stonden ongeveer tweehonderd boeren met hun tractoren en andere landbouwvoertuigen bij het distributiecentrum van Aldi in Groenlo in Gelderland. Ook de Coop in Gieten was doelwit van de acties. Daar blokkeerden ze de hoofdingang met hun trekkers.

Eerder op de dag blokkeerde een groep Noord-Hollandse boeren urenlang de toegangspoort van het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam.

De boeren eisten hier dat de supermarkten een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boze boeren voeren verspreid over het land actie, tientallen trekkers in Amsterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore