Eerlijke productprijzen

Boeren blokkeerden distributiecentrum AH: 'Tevreden over actie'

05 juli 2020 15:40 Aangepast: 05 juli 2020 16:42
Een groep Noord-Hollandse boeren blokkeert met 30 tot 35 landbouwvoertuigen de toegangspoort van het distributiecentrum van Albert Heijn. Beeld © ANP

Enkele tientallen boeren blokkeerden met hun landbouwvoertuigen de toegangspoort van het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. Ze wilden in gesprek met de directie om te praten over eerlijke prijzen voor producten van boeren. Inmiddels zijn ze vertrokken.

Zo'n 30 tot 35 voertuigen stonden bij het gebouw in Zaandam. Er waren meer voertuigen onderweg, vertelt Ad Baltus van actiegroep Boeren in Actie Noord-Holland. Maar onderweg zijn twee groepen boeren tegengehouden door de politie. De derde groep mocht wel doorrijden naar de toegangspoort.

Absurd lage prijzen

Op haar Facebookpagina schreef de actiegroep dat de directie met de billen bloot moet. "Geen absurd lage prijzen en absurd hoge eisen! We verwachten binnenkort een gesprek en niet met de communicatie afdeling maar met de directie. Anders zijn we genoodzaakt terug te komen."

"Het gaat ons om het afgeven van het signaal" , zei Baltus eerder al. "De maat is vol. We willen Albert Heijn niet financieel raken, maar met hen in gesprek over eerlijke prijzen voor onze producten."

Baltus is tevreden over het verloop van de actie. "Natuurlijk waren ze niet blij met ons, maar we hebben wel een kopje koffie gekregen. Dat is altijd goed natuurlijk." Hij hoopt dat de directie woord houdt en sluit nieuwe acties niet uit.

Eerdere acties

Het is niet de eerste actie van boze boeren deze week. Gisteren waren er verspreid over het hele land acties, tot laat in de avond. 

De boeren hadden het ook toen vooral gemunt op verschillende distributiecentra van supermarkten, zoals die van de Albert Heijn in Zwolle en die van de Lidl in Heerenveen. Daarnaast stonden er tientallen tractoren bij het hoofdkantoor van de Jumbo in Veghel.

Boerenprotest in Den Haag: 'Blijf van onze beesten af'

Donderdag verzamelden tientallen boeren zich bij het Binnenhof. Ze zijn bang dat de gezondheid van hun dieren in gevaar komt door de kabinetsplannen.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boze boeren voeren verspreid over het land actie, tientallen trekkers in Amsterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore