Dinsdag beste, woensdag slechtste dag

Beroerde week, woensdag 'best wel veel regen'

05 juli 2020 11:59 Aangepast: 05 juli 2020 12:05
Deze week is het even doorbijten, volgende week mogelijk droger en warmer. Beeld © ANP

Voor een groot deel van Nederland is de zomervakantie begonnen, maar als je naar buiten kijkt lijkt het eerder herfst. Hoe ziet de komende week eruit? Bij Buienradar hebben ze goed en slecht nieuws.

Laten we beginnen met het goede nieuws. Gisteren was het wel érg nat. "Het druilerige, miezerige weer, daar zijn we wel een beetje vanaf", zegt Leander de Wit van Buienradar. 

Ook vandaag zullen er wat buien vallen, maar we gaan in ieder geval in het westen de zon zien, zegt hij. Het oosten van het land is als laatst aan de beurt. 

Flinke windstoten

Het wordt vandaag een graad of 21. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig. Aan zee kunnen zware windstoten voorkomen tot 80 kilometer per uur. Daarom heeft het KNMI code geel afgekondigd. Vannacht vallen opnieuw buien en kan het op de Wadden flink gaan waaien, ook weer met met windstoten tot 80 kilometer per uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe slecht is het om met je auto door een plas te rijden? Dit zegt de expert

Morgen laat de zon zich regelmatig zien. Er vallen verspreid enkele buien, vooral in het noorden en noordoosten. Daar bestaat ook kans op een donderklap. Met een middagtemperatuur van slechts 18 graden is het wel koel voor juli. "Vier graden te koud voor de tijd van het jaar", zegt De Wit.

"Dinsdag is kans op een bui een stuk kleiner. Dit wordt de beste dag van de week." De wind zal ook wat meer gaan liggen.

Slechtste dag van de week

Woensdag is dan weer de slechtste dag van de week. De zon gaan we waarschijnlijk niet zien. "We zullen best wel veel regen krijgen. Het wordt echt een vieze dag wat dat betreft. Ook de wind trekt wat aan. Het wordt opnieuw niet warmer dan 18 graden. "Dat is ronduit fris."

Bekijk de actuele buienradar:

Volgende week

Slecht nieuws dus voor de mensen die nu vakantie in eigen land vieren. "Deze week is beroerd. Richting vrijdag zijn er weermodellen die langzaam aan het hinten zijn op de opbouw van een hogedrukgebied." Dat betekent minder regen - mogelijk zelfs een droog weekend. "Volgende week zou dan ook een betere week kunnen worden met hogere temperaturen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore