Beachclub Tien

Beach Club Tien, Strandpaviljoen Zandvoort, verwoest door brand

05 juli 2020 08:11 Aangepast: 05 juli 2020 08:42
Beeld © Novum RegioFoto

Op het strand van Zandvoort is vannacht een grote uitslaande brand uitgebroken in een paviljoen aan de Boulevard de Favauge. Het gaat om Beach Club Tien. Het pand moet als verloren beschouwd, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

De brandweer kreeg rond 3.15 uur een melding binnen. Rond 5.00 uur leek de brand onder controle. Het pand daar direct naast, van de zelfde eigenaar, kon worden behouden. "Het pand zelf is als verloren te beschouwen", aldus de woordvoerder.

Er kwam veel rook vrij bij de brand, meldt de veiligheidsregio. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.

Oorzaak onbekend

Over de oorzaak van de brand is niets bekendgemaakt. De brand ontstond in het midden van het pand, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Op beelden van lokale media is te zien dat de vlammen uit het dak van het pand kwamen.

De brandweer was 's morgens nog druk bezig met nablussen.

Beach Club Tien in Zandvoort in 2014 tijdens de opnames van de film Schone Handen. Beach Club Tien in Zandvoort in 2014 tijdens de opnames van de film Schone Handen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore