Stikstofcrisis

Boeren rond middernacht naar huis, vandaag mogelijk nieuwe acties

05 juli 2020 07:00 Aangepast: 05 juli 2020 10:38
Boeren bij het Centraal Station in Amsterdam. Beeld © ANP

Van Heerenveen tot Veghel en van Zwolle tot Amsterdam: op verschillende plekken in het land zijn gisteren tot laat in avond protestacties van boeren geweest. Rond middernacht keerden de boeren weer huiswaarts. Of vandaag opnieuw veel gedemonstreerd gaat worden, is nog niet duidelijk.

De boeren hadden het gisteren vooral gemunt op verschillende distributiecentra van supermarkten, zoals die van de Albert Heijn in Zwolle en die van de Lidl in Heerenveen. Ook stonden er tientallen tractoren bij het hoofdkantoor van de Jumbo in Veghel.

'Toeristisch rondje' door Amsterdam

Een groep boeren met 30 tractoren reed naar Amsterdam. René Staal, een van de organisatoren van het protest in Amsterdam, zei tegen RTL Nieuws dat ze 'een toeristisch rondje' hebben gedaan.

 

Op de A28 bij Hoogeveen in Drenthe blokkeerden boeren een uur lang de weg. De blokkade werd rond 23.00 uur opgeheven.

Nieuwe demonstraties

Boeren in Friesland laten aan RTL Nieuws weten vandaag opnieuw te demonstreren.

De boeren zijn het niet eens met de plannen van het kabinet. Dat wil de samenstelling van veevoer veranderen om zo de stikstofuitstoot te verminderen.

Boerenprotest in Den Haag: 'Blijf van onze beesten af'

Donderdag verzamelden tientallen boeren zich bij het Binnenhof. Ze zijn bang dat de gezondheid van hun dieren in gevaar komt door de kabinetsplannen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore