Acht zinnen

'Ongepaste scènes' uit Gooische Vrouwen 2 geknipt: 'Cultuurverschillen'

03 juli 2020 20:30 Aangepast: 03 juli 2020 21:49
Beeld © ANP

Gooische Vrouwen 2 krijgt later dit jaar een nieuwe versie op Videoland. In overleg met de makers verdwijnen een paar fragmenten die 'achteraf gezien ongepast' waren, bevestigt een woordvoerder van RTL na berichtgeving hierover van GeenStijl.

Naar aanleiding van de recente maatschappelijke discussie rond racisme en discriminatie werd RTL kortgeleden benaderd door Will Koopman, de regisseur van Gooische Vrouwen 2. In de film worden diverse grappen gemaakt over cultuurverschillen, voornamelijk rond het personage Komo, die uit Burkina Faso komt. Claire wordt tijdens haar reis naar Afrika verliefd en haalt hem naar Nederland.

'Gesprek aangaan'

"RTL is in de basis terughoudend als het gaat om het aanpassen of verwijderen van bestaande content", zegt de woordvoerder, "omdat het juist een aanleiding kan zijn om het gesprek aan te gaan over thema’s als discriminatie, racisme en stereotypering."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarschuwing bij Little Britain op NPO Start vanwege mogelijk aanstootgevende content

"In het geval van Gooische Vrouwen 2 waren wij het eens met de makers en daarom keert de film later dit jaar terug met een aantal aanpassingen en een aantekening dat er gebruik is gemaakt van stereotypering."

Acht zinnen

De verwijderde en aangepaste scènes draaien vooral rond Komo. Het gaat volgens RTL in totaal om acht zinnen, verdeeld over twee scènes.

Gooische Vrouwen 2 was een van de grootste filmhits van de afgelopen twintig jaar. De komedie trok in 2015 meer dan 2 miljoen bezoekers naar de bioscoop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore