Encrochat

'Politie vindt martelkamers van onderwereld in zeecontainers in Brabant'

03 juli 2020 20:20 Aangepast: 03 juli 2020 20:24
Foto ter illustratie Beeld © ANP

De politie zou onlangs speciaal geprepareerde martelkamers van de onderwereld hebben gevonden. De martelkamers waren gemaakt in zeven zeecontainers in het West-Brabantse dorp Wouwse Plantage, in de buurt van Roosendaal.

De containers hadden onder meer handboeien aan het plafond, een vastgeschroefde stoel en kniptangen, meldt de krant NRC Handelsblad. 

Kraken Encrochat

Het Openbaar Ministerie wil niets kwijt over het bericht. Volgens NRC kwam de politie de martelkamers op het spoor door het kraken van de beveiligde telefoons van Encrochat. De politie kon zo maandenlang meelezen met het berichtenverkeer van duizenden criminelen, die zich onbespied waanden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie kraakt chatnetwerk criminelen: liquidaties voorkomen

In sommige van die berichten hadden de criminelen het over 'hun persoonlijke EBI' (naar de gelijknamige zwaarbewaakte gevangenis in Vught) en bespraken ze openlijk manieren om te kunnen martelen.

Inval in buitengebied

Omroep Brabant sprak met buurtbewoners die zeggen gezien te hebben hoe de politie op maandag 22 juni een loods in het buitengebied van het dorp binnenviel. Er werden uiteindelijk zeven zeecontainers weggereden door de politie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore