Intensive care

Toestand shorttracker Lara van Ruijven nog steeds kritiek

03 juli 2020 19:30 Aangepast: 03 juli 2020 20:21
Lara van Ruijven. Beeld © ANP

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) ligt nog altijd op de intensive care in een Frans ziekenhuis. Haar toestand is onveranderd en ze wordt in een kunstmatig coma gehouden, meldt de KNSB.

Van Ruijven verbleef met de nationale shorttrackselectie in Font Romeu, waar het team elke zomer op hoogtestage gaat. Vanwege gezondheidsklachten werd ze eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen. Ze bleek te kampen met een stoornis aan het immuunsysteem.

Twee keer geopereerd

In de loop van het weekend ontstonden daarbij ernstige complicaties zoals interne bloedingen. Vanwege die complicaties is Van Ruijven twee keer geopereerd, maar dat leidde niet tot verbetering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toestand Van Ruijven (27) onveranderd: 'Iedereen is met zijn hoofd bij Lara'

De staf van de Nederlandse shorttrackselectie en Lara’s familie noemen de betrokkenheid en toewijding waarmee artsen en verplegend personeel Lara verzorgen ‘bewonderenswaardig’. Haar familie en team balanceren tussen vrees en hoop, zegt de KNSB. 

De nationale ploeg startte woensdag een actie om steun te betuigen aan Lara. Met hashtags #PanterLara en #staystrong wensen ze haar beterschap. Ook langs andere kanalen blijven steunbetuigingen toestromen, waarvoor Lara’s familie volgens de KNSB zeer dankbaar is.

De in Naaldwijk geboren shorttrackster deed twee jaar geleden, in 2018, mee met het team dat bij de Winterspelen van Pyeongchang olympisch brons behaalde op de aflossing. Vier jaar eerder deed ze mee aan de Olympische Spelen van Sotsji.

In maart 2019 won ze in Bulgarije de wereldtitel op de 500 meter, haar specialiteit. Ze is meervoudig Nederlands kampioene op de 500 meter. Bij de NK begin dit jaar in Leeuwarden eindigde Van Ruijven in het algemeen klassement als derde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toestand Van Ruijven verslechterd: 'Vecht voor haar leven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore