Coronaregels

Treinen worden voller: 'Het kruipt de goede kant op'

03 juli 2020 17:38 Aangepast: 03 juli 2020 17:44
Sinds 1 juli zijn ook niet-noodzakelijke reizen toegestaan. Beeld © ANP

Het wordt weer wat drukker in het openbaar vervoer sinds de maatregelen per 1 juli flink zijn versoepeld. Afgelopen woensdag, de eerste dag dat iedereen weer met het ov mocht reizen, werd er 1,65 miljoen keer ingecheckt.

Dat was tien procent meer dan een week eerder, maar nog steeds veel minder dan de drie miljoen dagelijkse check-ins die in 2019 normaal waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Openbaar vervoer uitgestorven, nog maar fractie van normale aantal reizigers

De exacte cijfers van gisteren zijn nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat het opnieuw iets drukker was, stelt koepelorganisatie OV-NL. "Het kruipt de goede kant op", zegt voorzitter Pedro Peters.

'Ruimte zat'

Hij heeft de afgelopen dagen geen signalen ontvangen dat het onverantwoord druk was in een trein, bus, tram of metro. "Je kunt op dit moment goed het ov pakken, want er is nog ruimte zat in alle voertuigen."

Iedereen vanaf 1 juli weer met het ov: 'Spannend en niet fijn'

Enkele dagen voor de versoepelingen bleken veel treinreizigers huiverig voor het loslaten van veel maatregelen.

Begin vorige maand is het openbaar vervoer in Nederland langzaam weer op gang gekomen. Tot dat moment werd gereden met een speciale dienstregeling en mocht het ov alleen gebruikt worden voor 'noodzakelijke reizen'.

Mondkapje verplicht

Vanaf 1 juni werd een mondkapje in het ov verplicht en reed bijna alles weer volgens de normale dienstregeling. Een deel van de zitplaatsen mocht niet worden gebruikt. 

Eergisteren verdween de beperking dat het ov alleen gebruikt mocht worden voor noodzakelijke reizen. Sindsdien zijn ook alle zitplaatsen weer beschikbaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Auto's populairder door vrees voor corona in openbaar vervoer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore