Motie in Tweede Kamer

Corendon stelt reizen naar Turkije twee weken uit

03 juli 2020 16:20
Beeld © ANP

Reisorganisatie Corendon stelt zijn plan uit om vanaf volgende week weer all-invakanties naar Turkije te gaan aanbieden. De maatregel geldt tot zeker 22 juli.

Reden voor het uitstel is het Kamerdebat van vannacht, waarin een motie werd aangenomen die de regering oproept reizen naar onveilige gebieden te verbieden. Corendon zegt er nu van uit te gaan dat hiermee de oneerlijke concurrentie van de baan is.

Turkse maatschappijen

De touroperator hamerde er de afgelopen week steeds op dat enkele Turkse maatschappijen de komende weken ook al vele vakantievluchten van Nederland naar Turkse badplaatsen hadden gepland en dat het dus niet eerlijk zou zijn als alleen Corendon zou worden aangepakt. In een persverklaring stelt Corendon dat de Nederlandse overheid hier niet van op de hoogte was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corendon: honderden boekingen naar Turkije

De reisorganisatie maakte een week geleden bekend zijn vakantiereizen naar de Turkse kust weer te willen hervatten. Volgens Corendon kon dat prima, ondanks het 'oranje' reisadvies van de Nederlandse overheid voor Turkije.

Corendon wees erop dat Turkije zijn grenzen weer open had gesteld en dat de besmettingsgraad aan de Turkse kust lager is dan in sommige Europese bestemmingen, die op papier wel veilig zijn.

Zo gaat je all-invakantie naar Turkije eruitzien

Correspondent Olaf Koens nam een kijkje in de populaire badplaats Antalya.

In een week tijd had hadden al 'een paar duizend' klanten een reis naar Turkije geboekt. Zij kunnen hun reis uitstellen of hun geld terugkrijgen. "We verwachten wel dat de klanten erg teleurgesteld zullen zijn, want we hadden vorige week de mogelijkheid aangeboden om kosteloos te annuleren. Maar deze mensen hebben dat niet gedaan, dus die wilden heel graag naar Turkije."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore