'Lichtelijk onder invloed'

Man die school binnenreed, deed dat opzettelijk vanwege conflict

02 juli 2020 09:04 Aangepast: 02 juli 2020 10:41
Politieonderzoek in de school. Beeld © ANP

De automobilist die gisteravond basisschool 't Palet in het Noord-Hollandse Grootebroek binnenreed, heeft dat opzettelijk gedaan. Aan zijn daad lag een conflict met de school ten grondslag, meldt de politie.

In de school waren mensen aanwezig, maar er vielen geen gewonden. Na zijn actie werd de 55-jarige man, die eveneens ongedeerd bleef, gearresteerd. Vanmorgen wordt hij verhoord.

Automobilist rijdt opzettelijk basisschool binnen

Een 55-jarige man is gisteravond opzettelijk een basisschool in Grootebroek binnengereden. De man heeft volgens de politie een conflict met de school.

Lichtelijk onder invloed

"Mijnheer heeft een conflict met mensen van de school en dat heeft hem tot deze daad gedreven", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. "Over het hoe en waarom doen we geen mededelingen."

De man was volgens de politie lichtelijk (240 ugl, net boven de toegestane norm) onder invloed van alcohol. Hij belandde met zijn auto in de gang van de school. Op het moment van zijn actie waren er leerlingen en ouders in de school aanwezig voor een eindfeest van achtstegroepers.

Poging tot doodslag

"Zij waren op dat moment niet in de gang, maar twee of drie minuten ervoor wel. Dit had slecht kunnen aflopen", zegt de politiewoordvoerder, die verwacht dat de man de vernieling van het gebouw en poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd.

Hij zegt dat de schrik bij de mensen die in de school waren, groot is geweest. "Er is nazorg geregeld voor hen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Auto rijdt basisschool binnen, bestuurder aangehouden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore