Opsporing Verzocht

Honderd tips over man die jong meisje misbruikte in Roden

30 juni 2020 22:08 Aangepast: 30 juni 2020 22:10
De verdachte op beelden van de politie. Beeld © Politie

De politie heeft al zo'n 100 tips binnen over een verdachte van een zedenmisdrijf in het Drentse Roden. Door beelden van de dader online te zetten, hoopte de politie de man snel te pakken. Maar dat is vooralsnog niet gelukt.

Dat meldde een woordvoerder tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht. De man zou een jong meisje seksueel hebben misbruikt in een steegje. Zij speelde 's middags met een vriendinnetje in het steegje toen ze door de man werd aangesproken.

Wat het kind precies is overkomen en wat haar leeftijd is, meldt de politie niet vanwege het onderzoek en de privacy van het meisje en haar familie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie toont beelden van verdachte zedenmisdrijf in Roden

De politie verspreidde eerder al een signalement van de dader via Burgernet en de verdachte werd vorige week herkenbaar in beeld getoond in Opsporing Verzocht. Alleen als de man zich vóór de tv-uitzending zou melden, zou de politie afzien van het uitzenden van de beelden.

Op die beelden is te zien dat de verdachte in een blauw shirt fietste bij het steegje bij het Nijlandspark, waar hij op 15 juni het meisje seksueel zou hebben misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jong meisje tijdens spelen seksueel misbruikt in Roden

Volgens de politiewoordvoerder hebben tipgevers veel verschillende namen genoemd van mogelijke daders. Die worden onderzocht. Ook werd de naam van één man meerdere keren genoemd en op sociale media gedeeld. De politie meldt dat diegene niet de dader is en roept mensen op namen niet op sociale media te delen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore