Betast tijdens het rijden

Celstraf voor rij-instructeur die minderjarige leerlingen aanrandde

30 juni 2020 17:52 Aangepast: 30 juni 2020 18:12
Foto ter illustratie Beeld © ANP

Een 63-jarige rij-instructeur moet minimaal vier maanden de cel in voor aanranding van vier jonge leerlingen. De man uit Helmond betastte en kuste de meisjes tijdens het rijden, waardoor ze geen kant op konden.

"Hij legde bij de meisjes tijdens het rijden zijn hand op hun been en betastte onder meer het kruis en de borsten. Ook kuste hij ze", meldt de rechtbank Oost-Brabant. Dat alles deed hij tussen juni 2016 en juni 2017. De rechter noemde een celstraf van 10 maanden hiervoor 'op zijn plaats'.

Mogelijk zal de 63-jarige man slechts een deel van die tijd in de gevangenis doorbrengen, want 6 maanden van de straf zijn voorwaardelijk. Die zes maanden zal hij moeten uitzitten als hij nog een keer de fout in gaat, maar de rechter hoopt dat hiermee te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Instructeur uit Capelle gaf rijles in ruil voor seksuele handelingen met minderjarigen

Geen kant op

Bij het bepalen van de straf heeft de rechter er rekening mee gehouden dat de instructeur een stuk ouder was dan zijn minderjarige slachtoffers, en dat ze hem als docent nodig hadden voor hun opleiding. Ook konden ze geen kant op, omdat ze moesten blijven rijden. "Hun jonge leeftijd, afhankelijke positie en beperkte bewegingsvrijheid maakten hen minder weerbaar. Dit moet de verdachte zich hebben gerealiseerd toen hij daar misbruik van maakte."

Volgens de rechtbank kon het de dader niet schelen dat zijn gedrag schadelijke gevolgen had, en ziet hij er nog steeds het 'verwerpelijke karakter' niet van in. Naast de celstraf moet de verdachte de meisjes schadevergoedingen betalen van in totaal 3700 euro.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore