Ga naar de inhoud
1 op 790.499

Consumentenbond: BankGiro Loterij biedt meeste kans op miljoenenprijs

Caroline Tensen en Winston Gerschtanowitz van de Postcode Loterij in Nieuw-Vennep.

Wie een miljoen euro of meer wil winnen in een loterij, kan het best terecht bij de BankGiro Loterij. Maar de kans op zo'n prijs is en blijft erg klein: 1 op 790.499.

Dat blijkt uit een berekening van de Consumentenbond. Van dat miljoen houd je bovendien 'maar' 699.000 euro over na betaling van de kansspelbelasting. Wil je een miljoen netto overhouden, dan zou je een lot moeten kopen voor het Miljoenenspel. Maar ja, daar is de winkans slechts 1 op 2,5 miljoen.

Eurojackpot of Oudejaarsloterij

De grootste prijs kun je winnen bij de Eurojackpot. Hierbij kan de hoofdprijs oplopen tot 63 miljoen euro. Dat is bruto, dus er gaat nog een flink bedrag aan belastingen vanaf. Uiteindelijk houd je er ruim 44 miljoen aan over. De kans dat je die prijs wint, is bovendien wel erg klein: 1 op 95.344.200.

'Pas
Lees meer
'Pas op voor illegale loterijen via Facebook'

Waarmee je ook veel geld kunt winnen, is de Oudejaarsloterij. De winkans is daar met 1 op 4,7 miljoen flink groter dan bij de Eurojackpot. Het is wel een nadeel dat de Oudejaarsloten met 30 euro flink aan de prijs zijn. Bij de Eurojackpot speel je al voor 2 euro mee.

Meeste kans op prijs

De meeste kans op een prijs(je) heb je bij de Staatsloterij (1 op 2), maar dat betekent niet dat je ook automatisch de grootste kans op winst hebt.

Daarvoor kun je volgens de Consumentenbond het best Krasloten 24 Karaat Cash kopen. Hier is de kans op een prijs die hoger is dan je inleg (5 euro), het grootst: 1 op 4,8.

Zo
Lees meer
Zo groot is de kans dat je met oudjaar de Staatsloterij wint