Geen hittegolf meer

Even afkoelen deze week: bewolking, buien en gemiddeld 20 graden

29 juni 2020 12:59
Jongeren fietsen door een stortbui in Dordrecht (archieffoto). Beeld © ANP / DIRK HOL

Waar we vorige week nog genoten van temperaturen boven de 30 graden, is het deze week wisselvallig. Als je naar buiten kijkt sieren wolken de lucht en er is elke dag wel kans op een bui.

"We hebben eigenlijk even een afkoelperiode om weer op temperatuur te komen", zegt William Huizinga, meteoroloog bij Buienradar. 

20 graden

Was het vorige week nog ongelooflijk heet, deze week schommelt de temperatuur rond het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Huizinga legt uit dat het eind juni en begin juli gemiddeld 21 graden is in Nederland.

"Daar zitten we deze week net een graad onder met gemiddeld 20 graden. Het is dus aanzienlijk minder warm deze week, maar echt koud is het ook niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Massa’s lieveheersbeestjes op stranden: 'Ze hebben honger en bijten'

Vorige week waren er veel zonnige dagen, maar de komende dagen moeten we het doen met meer bewolking en lokale buien. Vandaag valt het overdag  nog mee en valt er slechts plaatselijk een bui. Later vanmiddag en vanavond volgt in het noorden wat regen. Morgenmiddag krijgt het zuiden juist weer met regen te maken en wordt het in noorden droog.

Kans op onweer

Woensdag lijkt het pas echt nat te worden. "Er kan dan plaatselijk 10 millimeter vallen in het midden en zuiden van ons land. In het zuidoosten is er ook kans op onweer."

Pas vrijdag wordt het weer droger en zonniger. "Het wordt dan gemiddeld 22 graden en het zal in de zon goed uit te houden zijn. Maar voorlopig zien we geen hittegolven meer op ons afkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Warmer dan 25 graden, dus regionale hittegolf in Brabant en Limburg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore