1,5 kilometer zwemmen

Opvarenden omgeslagen zeilboot redden zichzelf na zwemtocht van 2 uur

28 juni 2020 07:28 Aangepast: 28 juni 2020 07:43
Een aanlegsteiger aan het Eemmeer. Beeld © ANP/Egbert Hartman

Een zeilboot met twee inzittenden is gisteravond op het Eemmeer in het Noord-Hollandse Blaricum omgeslagen. Beide opvarenden hebben zichzelf gered door 1,5 kilometer te zwemmen naar de wal bij jachthaven 't Raboes in Eemnes, een zwemtocht waarover ze bijna twee uur deden.

Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Blaricum. Een van de mannen raakte gewond doordat er na het omslaan brandstof lekte uit de buitenboordmotor, zo laat een woordvoerder van de KNRM weten. "Die brandstof is een bijtende stof en hij heeft brandwonden opgelopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Melders omgeslagen roeiboot Wageningen vol schuldgevoel: 'Ze zagen het echt'

De bemanning van de KNRM-reddingsboot, die rond 22.30 uur werd gewaarschuwd, verleende eerste hulp aan de gewonde man. Het slachtoffer weigerde na onderzoek door ambulancepersoneel, ondanks aandringen, verdere behandeling en vervoer naar het ziekenhuis, aldus de KNRM.

'Hachelijke tocht'

De KNRM-woordvoerder stelt dat de beide opvarenden een hachelijke tocht hebben gemaakt. "Het was een vrij riskante onderneming, ook omdat het begon te schemeren. Toen wij werden gewaarschuwd was het al behoorlijk donker."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore