Coronacrisis

Minister Slob in brief aan kinderen groep 8: 'Het was wel een heel apart jaar'

27 juni 2020 15:03 Aangepast: 27 juni 2020 15:09
Minister Slob (Onderwijs). Beeld © ANP

Nu het schooljaar bijna voorbij is, heeft minister Arie Slob van Onderwijs een brief geschreven aan alle kinderen van groep 8. "Je hebt de laatste maanden iets geleerd wat je in een normaal schooljaar niet zou leren."

De brief wordt door ouders gedeeld op Twitter. Slob schrijft: "Iedereen die net als jij ooit in groep 8 heeft gezeten, weet dat het een bijzonder jaar is. Maar dit jaar was wel heel apart, vind je niet?"

Iets geleerd

Slob staat erbij stil bij dat kinderen niet meer naar school konden en hun klasgenoten een tijd moesten missen. Maar hij schrijft ook: "Het coronavirus heeft je iets geleerd over ziekte en gezondheid, over vrijheid misschien, of over hoe goed we voor elkaar willen zorgen in Nederland. Dat is het onthouden waard. Het is natuurlijk niet zo'n gezellige herinnering als een musical of kampweek, maar het zijn wel hele belangrijke lessen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit jaar geen eindtoets voor leerlingen groep 8 om corona

Ook wenst hij alle kinderen, hun ouders en meesters en juffen een fijne vakantie en schrijft hij dat hij de middelbare scholen heeft gevraagd 'een beetje rekening te houden met het rare schooljaar dat nu achter ons ligt'.

Vakanties beginnen op 4 juli 

Slob zit vanavond ook bij het Jeugdjournaal om kinderen toe te spreken. De zomervakantie begint in het noorden van het land op 4 juli, een week later volgt het zuiden en weer een week later het midden. Het is de bedoeling dat ook de middelbare scholen na de vakantie weer volledig open gaan.

Kinderen weer naar school, ouders opgelucht: 'Ik ga weer wat rust vinden'

Begin juni mochten basisschoolkinderen weer elke dag naar school, tot grote opluchting van veel ouders.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore