Zomerstorm

Al honderden meldingen van stormschade in Brabant

27 juni 2020 13:44 Aangepast: 27 juni 2020 13:44
In Tilburg viel een boom op een huis en geparkeerde auto's. Beeld © Branko de Lang

Noord-Brabant en Zuid-Holland zijn gisteren flink getroffen door de zomerstorm. Verzekeringsmaatschappij Interpolis zei rond het middaguur al ruim 300 meldingen te hebben gekregen van schade.

Volgens Interpolis zijn vooral woonhuizen beschadigd en is de schade het grootst in de omgeving van Tilburg en Rijen. Ook waren er meldingen van ondergelopen kelders, overstroomde riolen en andere vormen van wateroverlast uit voornamelijk de regio Etten-Leur, Breda-Tilburg. In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, locatie Tweesteden, liepen de kelder en de begane grond onder.

Hard kabaal

"Het kwam met bakken uit de hemel", vertelde de Tilburgse Monique Slijpen gisteren aan RTL Nieuws. "Op een gegeven moment liepen mijn tuin en schuur onder, dus stond ik buiten om te kijken of ik iets kon doen. Toen hoorde ik een hard kabaal, alsof er iemand van de trap viel." Een hoge boom die drie huizen verderop stond was omgewaaid op een huis. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Een straat in Tilburg die is ondergelopen door de grote hoeveelheid regen. Een straat in Tilburg die is ondergelopen door de grote hoeveelheid regen.

Ook in Zuid-Holland kwamen veel meldingen binnen over problemen, vooral uit Dordrecht en Zwijndrecht. Ook in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en 's Gravendeel ging het op een aantal plaatsen mis.

Regionale hittegolf

In Brabant en Limburg is inmiddels officieel sprake van een regionale hittegolf. Voor de vijfde dag op rij is het daar warmer dan 25 graden, waarvan het drie dagen warmer was dan 30 graden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brabant krijgt ervan langs: bomen omgewaaid en straten ondergelopen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore