Volgende week koeler

Warmer dan 25 graden, dus regionale hittegolf in Brabant en Limburg

27 juni 2020 12:52 Aangepast: 27 juni 2020 13:06
Archieffoto. Beeld © ANP

De eerste regionale hittegolf van het jaar is een feit. In Arcen in Limburg en bij twee meetstations in Brabant werd het warmer dan 25 graden. En daarmee is er sprake van een regionale hittegolf.

Voor een hittegolf moet het vijf dagen op rij warmer dan 25 graden zijn, en drie dagen meer dan 30 graden. Voor een landelijke hittegolf moet dat in De Bilt zijn - en dat gebeurde niet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plantenasiel geeft advies: zó overleven je kamerplanten een hittegolf

Maar in Brabant en Limburg werd het wel warm genoeg. Dat zat wel in de verwachting, maar het was nog wel even spannend, zegt Leander de Wit van Buienradar. "Er hoeft maar net een wolk over een meetstation te trekken. Dan is het koeler en wordt de 25 graden niet gehaald."

 

De komende week is het voorbij met de hitte: we krijgen temperaturen onder de normale waarden voor de tijd van het jaar. "Het wordt 18 tot 20 of 21 graden. In het zuidoosten kan het nog iets warmer worden."

Droog zal het ook niet blijven. Vooral op woensdag en donderdag is er redelijk veel kans op een bui, 'maar ook de andere dagen is er kans op neerslag'.

Dit doet extreme hitte met je lichaam

Lekker een beetje op het strand liggen en bakken in de zon. Dat kan heerlijk zijn, maar als je te lang in de hitte blijft kan je er ook flink beroerd van worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore