Ga naar de inhoud
Flink noodweer

Brabant krijgt ervan langs: bomen omgewaaid en straten ondergelopen

Een straat in Tilburg die is ondergelopen door de grote hoeveelheid regen. Beeld © ANP

Het onweer dat over Nederland is getrokken, heeft met name in Brabant huisgehouden. In Tilburg gingen heel wat hoge bomen om en in Rijen liepen hele wijken onder water.

In het Tilburgse Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis staat de begane grond blank door een enorme hoosbui eerder op de avond. Er is nog geen noodzaak voor een ontruiming en de zorg is niet in gevaar, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Omgewaaid op een woonhuis

Elders in de stad zijn op verschillende plekken bomen omgewaaid. "Het kwam met bakken uit de hemel", zegt de Tilburgse Monique Slijpen. "Op een gegeven moment liepen mijn tuin en schuur onder, dus stond ik buiten om te kijken of ik iets kon doen. Toen hoorde ik een hard kabaal, alsof er iemand van de trap viel."

Het bleek een hoge boom te zijn die drie huizen verderop stond en nu was omgewaaid op een woonhuis. "De bewoners zijn gelukkig niet gewond geraakt. In de buurt zijn nog drie of vier bomen omgewaaid."

Veel wateroverlast

"Het is druk en we hebben meer meldingen dan normaal", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. "Voor Chaam en Tilburg ging het met name om ondergelopen kelders en bomen die omgevallen zijn. Vooral heel veel wateroverlast."

Hij zegt dat er ook veel naar 112 is gebeld, terwijl dat niet nodig was.

Geen treinverkeer

In Rijen liepen hele straten onder water. Ook viel er tussen Gilze-Rijen en Tilburg een boom op het spoor, waardoor treinverkeer voorlopig niet meer mogelijk is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore