Verschanst in huis

Joey D. uit Rosmalen kwam niet om het leven door politiekogel

26 juni 2020 17:35 Aangepast: 26 juni 2020 18:38
Politie in de Schoolstraat, waar D. zich verschanste in een woning. Beeld © Bart Meesters/Meesters Multi Media

De 27-jarige Joey D. uit Rosmalen die begin dit jaar een dag na zijn arrestatie overleed, is niet fataal verwond door een politiekogel. Uit onderzoek van de Rijksrecherche blijkt dat de voor moord veroordeelde man zichzelf van het leven beroofde.

D. werd op 21 januari in hoger beroep veroordeeld tot een lange celstraf voor de moord op zijn oom. In eerste instantie werd hij vrijgesproken door de rechtbank, waardoor hij op het moment van zijn latere veroordeling thuis was. Toen de politie hem kwam halen, had zich verschanst in zijn woning.

Geen 'schoten over en weer' 

Een arrestatieteam en een onderhandelaar van de politie moesten er aan te pas komen. Op dat moment bracht de politie naar buiten dat 'er schoten over en weer waren gelost'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor moord veroordeelde man verschanst zich in woning Rosmalen, mogelijk met automatisch wapen

Dat blijkt niet zo te zijn, meldt het Openbaar Ministerie nu. Agenten van het arrestatieteam hebben wel schoten uit de gangkast gehoord toen ze in de woning waren. Daarop loste een van hen een schot in de richting van het geluid. 

Zwaargewond

Uit het onderzoek van de recherche blijkt nu dat de politiekogel D. niet heeft geraakt, maar dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later overleed. 

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore