VirusWaanzin

Tegenstanders coronabeleid willen weer betogen op Malieveld

26 juni 2020 00:22 Aangepast: 26 juni 2020 07:22
Afgelopen zondag was er ook al een demonstratie op het Malieveld. Beeld © ANP

Tegenstanders van de coronamaatregelen willen komende zondag weer gaan demonstreren op het Malieveld in Den Haag. Dat zegt de groep VirusWaanzin, die fel tegen het kabinetsbeleid omtrent het longvirus is.

Een woordvoerder van de groep zegt dat het aanvankelijk de bedoeling was om zondag ook in een aantal andere steden te betogen, maar dat daar om organisatorische redenen van wordt afgezien.

Ongeregeldheden

Afgelopen was er ook al een demonstratie tegen de coronamaatregelen, ook toen op het Malieveld. De demonstranten hadden geen toestemming gekregen. Uiteindelijk liep de bijeenkomst uit op ongeregeldheden.

Volgens de politie kwam dat door "een mix van demonstranten en onruststokers" die op de demonstratie afkwamen. Zij zochten aan het einde van de bijeenkomst de confrontatie met de politie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie arresteert 400 personen bij protest op Malieveld tegen coronamaatregelen

In totaal werden ongeveer vierhonderd mensen gearresteerd. Het overgrote deel werd dezelfde dag of in de nacht weer weggestuurd met een afdoening op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom).

Geen toestemming

Willem Engel van VirusWaanzin laat weten dat de demonstratie komende zondag is aangemeld bij de gemeente Den Haag, maar dat er nog geen toestemming voor is gegeven.

De groep VirusWaanzin plaatste onder meer vraagtekens bij het officiële dodental door het coronavirus. Volgens de coronasceptici zouden er maar tachtig mensen aan het longvirus zijn overleden. Ook spande het collectief een kort geding aan om onderbouwingen van de maatregelen te krijgen.

Sfeer demonstratie Malieveld slaat om, ME voert charges uit

Afgelopen zondag werd er op het Malieveld gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Dat mondde toen uit tot ongeregeldheden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore