Dochter prins Constantijn

Eloise van Oranje open op sociale media: 'Ook gewoon een normaal meisje'

24 juni 2020 09:37 Aangepast: 24 juni 2020 12:52
Eloise van Oranje (links), haar vader Constantijn, zus Leonore, moeder Laurentien en broer Claus-Casimir. Beeld © ANP

In plaats van negatieve reacties te negeren, gaat Eloise van Oranje (18) in gesprek met de mensen die onaardige reacties achterlaten bij haar foto's op Instagram. Dat zegt de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Eloise is een van de weinige Oranjes, zo niet de enige, die via social media een inkijkje geeft in haar leven.

"Heel veel mensen zeggen dat je negatieve reacties geen aandacht moet geven. Maar ik dacht: ik ga het gewoon doen. Want elke keer dat er iets groots gebeurt, is er wel weer iets dat we fout hebben gedaan", zegt ze tegen het Jeugdjournaal.

Toen ze vorige maand haar middelbareschooldiploma haalde, kreeg Eloise kritiek van mensen die ze helemaal niet kende. "Het sloeg helemaal op hol. Er waren een paar die zeiden: 'ze verdient het helemaal niet' en 'ze heeft er sowieso geen moeite voor gedaan'. Ik heb toen gezegd: kun je een beetje opletten op wat je zegt? Want je zegt dit over een 17-jarig kind."

Op haar 18de verjaardag, twee weken geleden, deelde Eloise deze foto op Instagram:

Eloise heeft bijna 30.000 volgers op Instagram en de teller loopt snel op. "Ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien van 'oh, het is ook gewoon een normaal meisje'."

Positieve energie

"Ik wil gewoon een beetje positieve energie uitstralen. Ik denk dat mensen het wel leuk vinden om dat te zien. Gewoon positief zijn en dan kom je er wel."

Eloise van Oranje is het oudste kleinkind van prinses Beatrix en het nichtje van prinses Amalia, Alexia en Ariane. Haar officiële titel is gravin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore