Ga naar de inhoud
Oproep bokswedstrijd

Groep jongeren Helmond gooit met stenen en vuurwerk: ME grijpt in

Veel politie op de been in Helmond. Beeld © ANP

In Helmond heeft een groep van 100 tot 150 jongeren zich gisteravond misdragen op straat. Volgens de politie werd er met stenen gegooid en is er vuurwerk afgestoken. Zes mensen zijn aangehouden en de Mobiele Eenheid (ME) van de politie is ingezet.

Ook heeft de burgemeester een noodbevel afgekondigd. Dat betekent dat niemand tot 06.00 uur vanochtend in het gebied de straat op mag, tenzij daar een dringende reden voor is.

De ongeregeldheden begonnen gisteren aan het begin van de avond. Er ging op social media een oproep rond om op straat mee te doen aan bokswedstrijden. De jongeren kwam daar vervolgens op af.

Zes aanhoudingen

Rond 22.00 uur werd de sfeer grimmig, waarna er zes aanhoudingen zijn verricht, bevestigt de politie aan RTL Nieuws. Vijf mensen zijn aangehouden vanwege openlijke geweldpleging, één iemand vanwege verboden wapenbezit. Hij had een mes op zak. 

De groep jongeren is verschillende keren verzocht om naar huis te gaan. "Ik hoop dat mensen er echt naar luisteren", zei een woordvoerder van de politie daar eerder op de avond over. Er werd echter weinig gehoor aan gegeven en daarom besloot de politie honden en de ME in te zetten. 

Bekijk hier beelden van de drukte op straat:

De groep is uiteindelijk uit elkaar gedreven en het werd rustiger op straat. Toch blijft de politie tot in de nacht aanwezig om de boel in de gaten te houden. 

Omroep Brabant maakte een week geleden melding van een illegale bokswedstrijd in een park in de Brabantse stad.

Wapenstok afgepakt

Ook in Dordrecht kwam het gisteravond tot een confrontatie tussen jongeren en de politie. Een agent heeft zijn vuurwapen moeten trekken om een groep jongeren van zich af te houden, nadat zij zijn wapenstok hadden afgepakt. 

Dat gebeurde toen de agent een groep jongeren op het Vogelplein in die stad aansprak op geluidsoverlast. Er wordt nog gezocht naar de man die de wapenstok heeft gestolen. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS