Ga naar de inhoud
Jong meisje misbruikt

Politie toont beelden van verdachte zedenmisdrijf in Roden

De verdachte. Beeld © Politie

De politie heeft beelden vrijgegeven van de verdachte van het ernstige zedenmisdrijf in Roden (Drenthe), vorige week maandag. De man zou een jong meisje seksueel hebben misbruikt in een steegje.

Het slachtoffer speelde 's middags met een vriendinnetje in het steegje toen ze door de man werd aangesproken. Het meisje is vervolgens seksueel misbruikt. Wat het kind precies is overkomen en wat haar leeftijd is, meldt de politie niet vanwege het onderzoek en de privacy van het meisje en haar familie.

Signalement verspreid

De politie verspreidde al een signalement van de dader via Burgernet. Daarop kwamen meteen enkele tips binnen, maar die hebben weinig of niets opgeleverd. De politie hoopt dat kijkers zich melden als ze de man herkennen.

Jong
Lees ook:
Jong meisje tijdens spelen seksueel misbruikt in Roden

De beelden werden getoond in Opsporing Verzocht en daarnaast op sociale media. Alleen als de nog onbekende man zich voor de tv-uitzending zou melden, zou de politie afzien van het uitzenden van de beelden. 

De beelden

Op de beelden is te zien dat de man in een blauw shirt meerdere keren langs het steegje fietste waar hij op 15 juni het jonge meisje seksueel misbruikt zou hebben.