Ga naar de inhoud
Nederland

Johan Derksen overweegt te stoppen met Veronica Inside

Johan Derksen Beeld © ANP

Wie dacht dat voor 'Veronica Inside' met een thema-uitzending rondom racisme de kous af was, heeft het goed mis. Ruim 1,7 miljoen mensen zagen maandagavond hoe Johan Derksen in debat ging met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta, maar de veelbekeken uitzending krijgt een staartje. Johan laat aan mediadeskundige Rob Goossens weten dat hij 'goed gaat nadenken' of hij wel door wil gaan met het programma.

"Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending"

"Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam”, vertelt Johan aan Rob, die dat meldt in De Telegraaf. "Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is René van der Gijp volkomen met me eens.”

Johan
Lees ook:
Johan Derksen: 'Ik bied geen excuses aan en ga niet door het stof'

Johan is dan ook niet lang in de studio gebleven na de uitzending van gister. “Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al tweeëntwintig jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen.”

Mocht Johan Derksen inderdaad stoppen met Veronica Inside, weet hij al direct wie hem zou moeten opvolgen. “Wim Kieft vertelde dat hij in zijn contract heeft staan dat hij mij opvolgt als ik ooit wegga. Dat lijkt me ook prima.”

Johan en zijn tafelgenoot René van der Gijp stelden in de uitzending van vorige week dat het wel meeviel met het racisme in Nederland. Ze vielen uit tegen rapper Akwasi, die een toespraak hield tijdens het protest op de Dam. Veronica liet een dag later weten Derksen niet aan te spreken op zijn uitlatingen. "Uitspraken binnen Veronica Inside komen voor rekening van de mensen aan tafel", reageerde de zender.

Verschillende bedrijven, waaronder Zespri en Gillette, lieten weten niet meer rondom het programma te willen adverteren. Oranje-internationals gaven daarnaast aan niet meer geïnterviewd te wilden worden door het programma. De voormalig voetballer gaf eerder tegenover het AD al aan dat hij zijn mening zal blijven verkondigen, tot zijn 'laatste snik'.

Internationals
Lees ook:
Internationals Oranje boycotten Veronica Inside om uitspraken Johan Derksen

In de uitzending van gisteravond ging Johan Derksen in debat met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Johan gaf toe dat hij een verkeerde grap maakte over rapper Akwasi toen er een foto van zwarte piet in beeld kwam en zich hardop afvroeg of dat Akwasi was. "Ja, dat was een verkeerde grap, maar dit werd uitvergroot en werd een grote rel."

De uitspraken van Johan Derksen in Veronica Inside zorgen de hele week al voor de nodige woedende reacties. Hoe het precies zit, zie je hieronder.

Einde van Veronica Inside nu dan echt in zicht?

05:20