Tweede keer

Brand in zendmast Rijswijk die eerder ook al in vlammen opging

22 juni 2020 05:41 Aangepast: 25 juni 2020 14:26
Zendmast, archiefbeeld Beeld © ANP

In het Gelderse Rijswijk is vannacht brand in een zendmast uitgebroken. Het is de tweede keer dat er brand woedt in de mast. Twee maanden geleden werd er brand gesticht, de politie doet vandaag onderzoek naar het incident.

Volgens lokale media brak de brand vlak na middernacht uit. Op beelden is te zien hoe de mast volledig in brand staat. De brandweer zou het vuur met een hoogwerker hebben geblust.

De politie gaat vandaag sporenonderzoek doen. De vorige keer dat er brand woedde in de mast aan de Veldweg in Rijswijk ging het om brandstichting.

Zo'n dertig zendmasten brandden dit jaar in Nederland uit en hoewel er in bijna alle gevallen sprake is van brandstichting, heeft de politie geen verband kunnen vinden tussen de vele zendmastbranden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie en OM zien geen crimineel verband bij brandstichting zendmasten

Wel zijn er de afgelopen maanden meerdere verdachten aangehouden. De brandstichtingen zijn mogelijk acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders menen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat geen enkel bewijs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore