Eerste Vaderdag zonder vader

Jordy lanceert een taartbezorgservice ter ere van zijn vader die overleed aan corona

21 juni 2020 15:58 Aangepast: 21 juni 2020 16:03
Jordy de Breet met een gebakje. Beeld © Gebak van Hans / Antonisse Media

De vader van Jordy overleed afgelopen april aan de gevolgen van het coronavirus. Vandaag is zijn eerste Vaderdag zonder vader. Om hem te eren lanceert Jordy een gebakzaak, vernoemd naar zijn vader. "Natuurlijk mis ik hem, zeker op dagen als vandaag. Maar ik weet dat hij trots is."

Als Jordy aan zijn vader denkt, denkt hij aan een jonge fitte man die kon genieten van kleine dingen. Van de zon in de tuin of van een ijsje op het terras. "Als ik foto's terug kijk, zit hij daar vaak met een gebakje of iets anders lekkers. Niet altijd hoor, maar op verjaardagsfoto's zie ik hem echt genieten."

Taartpunten bezorgen

Deze foto's gaven Jordy een idee: een bezorgservice voor taartpunten in Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, de Kwakel en Kudelstaart. "Ik heb een bedrijf met artiesten, licht en geluid. Dat ligt nu toch stil, dus ik dacht: 'waarom niet?'"

Jordy (links) met zijn vader, moeder en broertje. Jordy (links) met zijn vader, moeder en broertje.

Jordy vernoemde de service naar zijn vader: 'Gebak van Hans'. "Mensen vragen zich dan af: wie is Hans? Op deze manier blijft mijn vader voortbestaan." En, hoe zou zijn vader het hebben gevonden, een taartservice ter ere van hem? "Als hij dit van bovenaf ziet, zou hij lachen. Dit zou hij prachtig hebben gevonden."

Met de hulp van zijn familie ging Jordy aan de slag. Een neef maakte de website en een oom maakte de foto's. En de taart? "Die maakt een bakkerij voor ons. We zochten namelijk de kwaliteit die bij mijn vader past. Goed, lekker en romig."

Taartpunten

De 28-jarige kiest er bewust voor om taartpunten te bezorgen, en geen hele taarten. "Ik had als voorbeeld mijn oma. Zij houdt ook van een gebakje, maar kan in haar eentje echt geen hele taart op."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ik app m'n vader nog steeds dat ik van hem hou, ook al krijg ik geen reactie meer'

Eerste levering voor oma

Vandaag werd de service gelanceerd, speciaal op Vaderdag. "Op deze manier heb ik niet jaarlijks alleen een pijnlijk gevoel van gemis op Vaderdag. Over een jaar kan ik zeggen: dit bedrijf bestaat nu één jaar. Dan heb ik naast het gevoel van gemis, ook het gevoel dat ik mijn vader trots maak."

De bestellingen komen al binnen, maar de eerste levering was voor Jordy's oma. "Ze nam het gebakje aan, ging met haar vinger door de room om te proeven. 'Dat ziet er goed uit en is heerlijk', zei ze. 'Je vader had dit geweldig gevonden'."

Eerbetoon aan Hans de Breet

RTL Nieuws sprak eerder met Jordy voor de serie 'Eerbetoon, zij stierven door corona'. Hij vertelde over hoe zijn vader midden in het leven stond, en hoe hij ziek werd. Jordy: "Wij waren erbij toen de slangetjes werden losgekoppeld en zijn hartslag naar beneden liep. De getallen gingen van 100, naar 40, naar 8. ‘Lieve papa, ga maar’, zeiden we. En hij ging."

Lees het eerbetoon hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore