Gezin bedreigd

Politie onderzoekt nieuwe dreigbrief aan adres Kick Out Zwarte Piet-leider

20 juni 2020 19:08
Jerry Afriyie Beeld © ANP

Jerry Afriyie, bekend als actievoerder van Kick Out Zwarte Piet, heeft een dreigbrief ontvangen waarin hij en zijn gezin worden bedreigd. Afriyie heeft aangifte gedaan en de politie laat weten een onderzoek te zijn gestart naar de herkomst van de bedreiging.

De activist deelde de dreigbrief op Twitter. "Mijn gezin wordt bedreigd, omdat ik samen met anderen tegen racisme strijd", schrijft hij erbij.

In de brief wordt verwezen naar de strijd die Afriyie voert tegen zwarte piet. "Wij zijn jou en jouw organisatie spuugzat. Alleen voor die zwarte rotkop van je hebben we al plezier om jou en je gezin en hele familie af te slachten. We weten waar je woont."

Pegida neemt afstand

De brief is ondertekend door 'Pegida Afd Noord'. In een verklaring op Facebook laat Pegida Nederland weten dat zij afstand nemen van de brief. "Hoe wij ook met Jerry Afriyie van mening verschillen, wij zullen nooit dit soort laffe, bedreigende, racistische brieven aan iemand sturen!"

Wie er dan wel achter de dreigbrief zit, gaat de politie onderzoeken. De politie zegt contact te hebben gehad met Afriyie en neemt de zaak zeer serieus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Antizwartepiet-frontman Afriyie kan door bedreigingen niet bij zijn kinderen zijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore