Erotisch verrassingspakket

Blikvanger op Funda: dit appartement ademt seks

20 juni 2020 14:20 Aangepast: 22 juni 2020 09:31
Een geliefde plek bij stelletjes en vreemdgangers. Beeld © Willemijn de Lint

Het is niet heel groot. En het zal misschien niet direct jouw stijl zijn. Maar een blikvanger is het wel, dit erotisch getinte appartement aan de Gedempte Raamgracht in Haarlem. Sinds gisteravond staat het te koop en sindsdien wordt het veelvuldig gedeeld op sociale media. "Het is tijd om het te verkopen", zegt de eigenaresse.

Vanbuiten lijkt het zo normaal, maar vanbinnen ademt ieder detail seks. Van de muurschilderingen tot aan het plafond en van de keuken tot het meubilair.

Willemijn de Lint kocht het appartement in 'de goeie tijd' en stak er 2,5 jaar werk in. De woning werd de afgelopen anderhalf jaar verhuurd aan stelletjes, vreemdgangers en mensen die zich (bijvoorbeeld om religieuze redenen) thuis te gedragen hadden. Willemijn zag ze allemaal voorbij komen, tot er gedoe ontstond met de buren wegens geluidsoverlast en de gemeente Haarlem om de hoek kwam kijken. Of ze wel een hotelvergunning had. Nee dus.

Een vierpersoonsjacuzzi. Waarom ook niet. Een vierpersoonsjacuzzi. Waarom ook niet.

In plaats van naar de rechter te stappen, besloot Willemijn om de woning te verkopen. "Ik steek liever geen tijd en energie in een rechtszaak", zegt ze.

Typerend voor mijn werk

Dan ontwerpt ze liever nieuwe dingen. Willemijn is illustrator van beroep en daarnaast kunstenares. "Deze stijl is redelijk typerend voor mijn werk. Normaal gesproken werk ik tweedimensionaal op doek. In dit project heb ik verschillende materialen gecombineerd waaronder mozaïek. Ik heb er tweeënhalf jaar aan gewerkt en het anderhalf jaar verhuurd. Nu is het tijd om te verkopen."

Willemijn haalde veel plezier uit het werken met mozaïek. Willemijn haalde veel plezier uit het werken met mozaïek.

Voor wie nu denkt: hé, een overnachtinkje daar had me ook wel wat geleken - niet getreurd. Met het geld dat Willemijn aan de verkoop verdient, gaat ze straks in haar eigen huis een kamer in dezelfde stijl maken. Ook voor de verhuur.

Aanstootgevend

De makelaar noemt de verkoop van het appartement 'de leukste klus die ik waarschijnlijk ooit zal krijgen'. "Een zuurstok annex pretpark annex erotisch verrasingspakket", noemt ze de woning. Op verkoopsite Funda zijn sommige afbeeldingen gekuist met zwarte balken, omdat die mogelijk aanstootgevend gevonden kunnen worden.

Willemijn hoopt dat de stijl behouden blijft onder de nieuwe eigenaar, al acht ze die kans niet heel groot. "Maar ik ga liever wat nieuws maken dan huilen om wat mogelijk verloren gaat."

Het appartement van 44 vierkante meter staat te koop voor 300.000 euro. Of degene die het meeste biedt.

Op Funda is de tekst boven het bed onleesbaar gemaakt omdat die mogelijk aanstootgevend zou zijn. Op Funda is de tekst boven het bed onleesbaar gemaakt omdat die mogelijk aanstootgevend zou zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore