Nederland

Burgemeester Texel woest op makers Hunted wegens heli's

19 juni 2020 21:25 Aangepast: 19 juni 2020 22:00
Beeld © ANP

Michiel Uitdehaag, de burgemeester van Texel, eist excuses van AVROTROS en Defensie nadat afgelopen woensdag twee apachehelikopters boven het Waddeneiland hadden gevlogen voor het tv-programma Hunted. Dat meldt NH Nieuws.

Er was bij Uitdehaag eerder deze week wel melding gemaakt van de komst van de twee heli's, maar een reden was volgens hem niet gegeven. Achteraf bleek het om opnames van Hunted te gaan, iets waar de burgervader zich moeilijk in kon vinden. "Dat in tijden van de Covid-noodverordening, ik vind dat stijlloos."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het vervolg van Hunted is misschien wel nóg spannender

De Texelse burgemeester eist daarom excuses van zowel AVROTROS, dat het programma produceert, als Defensie. Hij wil bovendien dat de beelden niet op televisie komen. "Als je als omroep de noodverordening overtreedt en burgemeesters voor het blok zet, en als ook defensie alle afspraken schendt, dan weet ik niet of je dat wel uit wil zenden."

Ook roept Uitdehaag op om in het protocol van de omroepen te laten vastleggen dat plannen voor eventuele opnames voor tv-programma's in de open lucht eerst aan de burgemeester moeten worden voorgelegd. "In ieder geval zolang de Covid-noodverordening aan de orde is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore