Minderjarige slachtoffers

Alle verdachten van groepsverkrachtingen Den Bosch vrijgelaten

19 juni 2020 20:53
De verkrachtingen vonden plaats bij een garagebedrijf. Beeld © Bart Meesters

Alle verdachten van de grote groepsverkrachtingszaak in Den Bosch komen maandag vrij. Dan hebben ze ruim een half jaar in voorarrest gezeten.

In december vorig jaar werden acht jonge mannen uit Den Bosch opgepakt vanwege een reeks groepsverkrachtingen van zeker drie minderjarige meisjes van 15 en 16 jaar oud. Dat zou zijn gebeurd in het garagebedrijf van een van de verdachten, volgens het OM waren de meisjes hoogstwaarschijnlijk gedrogeerd.

Voorarrest

Drie van de acht mannen werden al snel vrijgelaten, maar vijf van hen zitten -op een korte onderbreking na- nog steeds in voorarrest in afwachting van de rechtszaak. De rechtbank benadrukt dat het opheffen van het voorarrest niets zegt over de uiteindelijke uitspraak, als de zaak  inhoudelijk wordt behandeld. Dat zal waarschijnlijk pas in 2021 zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie onderzoekt bedreigingen groepsverkrachtingen Den Bosch

De drie meisjes waren in de maanden voor de arrestaties onafhankelijk van elkaar naar de politie gestapt. Justitie denkt dat er nog veel meer meisjes slachtoffer zijn geworden, maar vreest dat ze geen aangifte durven te doen uit angst voor de gevolgen.

Eerder maakte het OM al bekend dat de drie meisjes die wel aangifte hadden gedaan op sociale media aan de schandpaal werden genageld en bedreigd.

'Verklaringen spreken elkaar tegen'

De advocaten van de verdachten wijzen er echter op dat de verklaringen elkaar op allerlei fronten tegenspreken en dat de meisjes liegen.   Eerder vandaag besloot het OM al dat ze een van de drie verkrachtingszaken toch maar niet voor de rechter wilden brengen. Die zaak was al zwak stelt het OM, dat bovendien zegt het slachtoffer te willen beschermen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meisjes gedrogeerd en verkracht door groep mannen in Den Bosch: 8 arrestaties

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore