Vuurwapens en handgranaten

Vier verdachten opgepakt om vondst wapenarsenaal 'voor liquidaties'

18 juni 2020 09:16 Aangepast: 18 juni 2020 09:31
Beeld © PolitieNL

Bij invallen in Hoofddorp, Hillegom, Meppel en Breukelen zijn vanochtend vier verdachten aangehouden. Zij zitten vast voor verhoor.

De arrestaties maken deel uit van een langlopend onderzoek naar aanleiding van een wapenvondst in Hoofddorp in maart vorig jaar. 

Garagebox in woonwijk

In de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch werden destijds in een garagebox automatische vuurwapens gevonden. Het was de start van een uitgebreid rechercheonderzoek naar zware criminaliteit. "Er zijn wapens aangetroffen in een woonwijk. Dat willen we echt niet", zegt een politiewoordvoerder. "Deze wapens - handgranaten en geweren - worden gebruikt voor liquidaties."

In de garagebox lagen ook zaken die gebruikt worden bij liquidaties zoals kentekenplaten, regenpakken en bivakmutsen In de garagebox lagen ook zaken die gebruikt worden bij liquidaties zoals kentekenplaten, regenpakken en bivakmutsen
Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Toename vuurwapengeweld in Nederland: vorig jaar 646 incidenten

'Ontzettend gevaarlijk'

"De feiten waarvoor de verdachten zijn aangehouden, liegen er niet om", zegt de persofficier van justitie in deze zaak. "Er zijn automatische vuurwapens en geluidsdempers aangetroffen. Dat zijn allemaal spullen om levensdelicten mee te plegen. Ook zijn er handgranaten aangetroffen, en die werden gevonden in een garagebox in een woonwijk. Dat is ontzettend gevaarlijk, en daar moest ook de EOD, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, aan te pas komen."

De verdachten worden later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of zij langer vast moeten blijven zitten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore