Noodweer in Nederland

Boom valt boven op fietser, vrouw in Zwolle overleden

17 juni 2020 21:25 Aangepast: 18 juni 2020 05:11
In Zwolle kwam een vrouw om het leven toen een boom op haar viel. Beeld © De Vries Media

Het noodweer boven Nederland heeft gisteren een leven geëist. In Zwolle kwam een vrouw om het leven toen een boom op haar viel. Ook op andere plekken veel overlast door hevige regenval en onweer.

De vrouw in Zwolle was met haar man aan het fietsen op de Drapenierlaan in de wijk Stadshagen toen de boom naar beneden kwam. De vrouw was op slag dood, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. De man bleef ongedeerd. Of de boom omviel door de bliksem of door de harde wind is onduidelijk.

Huizen ontruimd

Ook in andere delen van Nederland was overlast door het noodweer. In de binnenstad van Vlissingen liep een woongebouw aan de Nieuwstraat vol water. Daardoor moesten zestien huizen worden ontruimd. De stroom werd tijdelijk afgesloten.

Bij de brandweer in Vlissingen kwamen in korte tijd ruim vijftig meldingen binnen over onder meer ondergelopen kelders en kruipruimtes. De meeste meldingen kwamen van Walcheren. Medewerkers van de gemeente Vlissingen en de brandweer zijn druk bezig met het leegpompen van ondergelopen ruimtes. Inmiddels nemen de buien af en daarmee ook de meldingen van overlast.

Ook in Limburg veroorzaakte de regen overlast. De brandweer repte van ondergelopen kelders en straten die blank staan. De meeste meldingen kwamen uit het Heuvelland.

Bekijk de actuele buien- en bliksemradar:

Vandaag 21 graden

Vandaag lijkt de zone met bewolking en regen zich wat meer naar het noorden te verplaatsen. In het zuiden breekt de zon door en daar ontstaan in de middag weer een paar buien, mogelijk met onweer. De temperatuur komt uit op zo’n 21 graden.

Gisteren was het ook noodweer, straten liepen onder:

Het zuiden en westen van Nederland heeft het de afgelopen 24 uur flink te verduren gekregen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore