Zware windstoten

Vandaag kans op 29 graden, KNMI waarschuwt voor onweer met hagel

11 juni 2020 22:42 Aangepast: 12 juni 2020 08:43
Mensen genieten van het zonnige weer in een park in Amsterdam. Beeld © ANP

De zon gaat vandaag schijnen, maar op sommige plekken is het aan het einde van de middag gedaan met de pret. In het zuidwesten van Nederland kan het flink gaan onweren.

Die onweersbuien gaan mogelijk gepaard met hagel en (zware) windstoten tot circa 70 kilometer per uur. De buien ontstaan vooral boven Zeeland en het westen van Noord-Brabant, meldt het KNMI.

Het weerstation heeft daarom voor die regio's code geel afgegeven, wat inhoudt dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer.

Broeierig warm

Maar voor de onweersbuien ons land bereiken, is het overdag nog 'broeierig warm', meldt Buienradar. " Op de Wadden wordt het 21 graden. In het midden van het land 27 en in het oosten en zuidoosten kan het 29 graden worden. Het zal drukkend warm zijn." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onweer op komst? Dan moet je dit absoluut (niet) doen

Ook de rest van het weekend blijven de temperaturen hoog. Maar niet overal zal dat prettig zijn: onweersbuien liggen op de loer. "Lokaal kan het morgen heftig uitpakken en kan er in korte tijd veel regen vallen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.

Heftige regenbui

Het is onvoorspelbaar, dus Middendorp raadt aan de Buienradar in de gaten te blijven houden. "Onweersbuien uit het oosten kunnen vrij lang blijven hangen, het kan je zomaar verrassen. Het kan in korte tijd heftig uitpakken, er kan dan veel regen vallen. Dat begint aan het einde van de middag, maar ook 's avonds speelt dit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broeierig warm komende dagen: tot 29 graden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore