Ga naar de inhoud
Nederland

Campina wijzigt schoolmelk-concept: 200 scholen krijgen gratis melk

Pakjes schoolmelk. (Archieffoto) Beeld © ANP

FrieslandCampina, een van de grootste leveranciers van schoolmelk, verandert haar concept. Waar iedere ouder voorheen een schoolmelk-abonnement kon afsluiten voor zijn of haar kind, gaat de zuivelfabrikant nu nog maar aan 200 scholen schoolmelk leveren. Wel wordt het gratis.

Dat blijkt uit een reactie van FrieslandCampina op vragen van RTL Nieuws. "We gaan van een betaald abonnementenmodel via ouders naar een gratis model via scholen", meldt een woordvoerder.

Abonnementen afgeschaft

Het programma Iedereen Fit op School, waarbij ouders zo'n 28 cent betaalden voor een pakje melk, dat hun kinderen een paar keer per week ontvingen, wordt afgeschaft.

Het nieuwe programma start op 2 november. "Rond de 200 scholen kunnen deel uitmaken van deze nieuwe invulling voor volgend schooljaar, zij zullen voor de gehele school zuivel ontvangen voor 2 of 3 dagen per week."

Niet elke school kan meedoen

Scholen kunnen zich aanmelden voor het nieuwe schoolmelk-programma. "Helaas kan niet iedere school geselecteerd worden voor komend schooljaar." Als een school niet geselecteerd wordt, is het dus niet meer mogelijk om een abonnement af te sluiten voor een individuele leerling.

Volgens FrieslandCampina zullen er in het nieuwe programma zo'n 30.000 kinderen schoolmelk ontvangen. "Met deze nieuwe invulling kunnen we meer kinderen bereiken dan in de afgelopen jaren."

Nederland
Lees ook:
Nederland krijgt negen miljoen van EU voor schoolmelk en schoolfruit