Ga naar de inhoud
Boos op doorrijders

Anne (74) bont en blauw na aanrijding met wielrenners: 'En ze reden nog door ook'

Anne na haar ongeluk in het ziekenhuis Beeld © Privéfoto

Een pijnlijke arm en blauwe plekken op borst, buik, benen en gezicht herinneren de 74-jarige Anne aan haar fietsongeluk, nu een week geleden. De fitte seniore vrouw uit het Gelderse Wilp werd op Eerste Pinksterdag door een groep wielrenners aangereden en belandde in het ziekenhuis. Van de wielrenners heeft ze niets meer gezien of gehoord.

"Ik had boodschappen gedaan in Deventer en fietste met mijn dochter terug langs de IJssel", vertelt Anne. "Er kwam een stel wielrenners aan. Die zeggen altijd: 'hey', en gaan er dan langs. Mijn dochter fietste voor mij uit en ineens kreeg ik een zetje of een duwtje. Ik ging over de kop." 

'Bel maar 112'

De rode vlekken op haar lichaam en op haar kleding verraden op dat moment de ernst van de situatie. Het was geen schrammetje. "Ik zag mijn arm en zei meteen tegen mijn dochter: bel maar 112." 

Terwijl Anne in de berm op hulp wachtte, kwam er toevallig een huisarts voorbij. "Die heeft het bloeden gestelpt." Daarna is ze met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar haar verwondingen werden gehecht. 

Het gaat nu weer beter met haar, maar ze heeft nog wel hulp nodig met aankleden en andere dagelijkse bezigheden. "Mijn armen en ogen doen nog pijn", verklaart ze. 

'Kleine
Lees ook:
'Kleine groep asociale fietsers geeft de wielrenner al jaren een slechte naam'

Anne doet nu haar verhaal omdat ze vooral boos is over het gedrag van de wielrenners op de weg. "Ze hebben geen bel, ze schreeuwen maar. Wielrenners denken dat ze de baas zijn als ze naast elkaar rijden." 

Ondanks de verwondingen heeft Anne geen aangifte gedaan. "Je weet niet wie het geweest is, hè? Ik kan niet iemand aanwijzen die dit gedaan heeft."

Kans op dodelijke afloop

Volgens bekenden van Anne kan het niet anders dan dat de wielrenners iets hebben meegekregen van het fietsongeluk. Ze zijn woedend dat de veroorzaker is doorgefietst. Buurvrouw Mieke: "Er is een gigantische commotie ontstaan. Haar fiets is ook beschadigd. Dit had een ongeluk met dodelijke afloop kunnen zijn."