Na demonstratie Dam

Rapper Akwasi overweegt aangifte na bedreiging op social media

06 juni 2020 21:25 Aangepast: 06 juni 2020 21:35
Akwasi bij de betoging op de Dam. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

Rapper Akwasi overweegt aangifte te doen na het ontvangen van dreigementen op social media. De bedreigingen, binnengekomen na Akwasi's speech tijdens het Black Lives Matter-protest in Amsterdam, worden serieus genomen, zegt het management van de artiest.

Er zal aangifte worden gedaan 'indien de gebruikte woorden daar aanleiding toe geven'. Akwasi besloot een aantal dreigementen te delen op Instagram omdat hij vindt 'dat wij als maatschappij dit soort berichten niet normaal moeten gaan vinden'.

Oproep tot verzet

Akwasi's speech op de Dam zorgde voor ophef. Vooral de passage waarin de rapper zich fel uitsprak tegen zwarte piet werd veelvuldig op social media gedeeld. "Op het moment dat ik een zwarte piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", verkondigde de rapper. Onder anderen PVV-leider Geert Wilders wond zich op over die woorden. Volgens het management van Akwasi moeten die uitspraken 'worden gezien als een oproep tot verzet, niet tot geweld'.

"Zwarte piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi's en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan", zegt Akwasi's management. "Zolang er Nederlanders zijn die zich in Blackface schminken rondom een kinderfeest voelt dat voor vele Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Praten over racisme is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore