Politiegeweld VS

75-jarige demonstrant ernstig gewond na ruwe aanpak agenten

05 juni 2020 10:22 Aangepast: 05 juni 2020 11:01
75-jarige demonstrant gewond na duw politie. Beeld © WBFO

Een 75-jarige man die in de Verenigde Staten demonstreerde tegen politiegeweld, is ernstig gewond geraakt nadat hij door twee agenten werd geduwd.

Net als in tientallen andere steden in de VS werd ook in Buffalo, in de staat New York, gedemonstreerd.

Op videobeelden, gemaakt door een journalist van een lokale omroep, is te zien hoe de bejaarde man een groep agenten en militairen tegemoet loopt. Na een korte interactie wordt hij door twee agenten geduwd en komt hij met een klap op de grond terecht. De man begint daarna te bloeden aan zijn hoofd. 

Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Afschuw

Op sociale media is met afschuw op het incident gereageerd. En ook de burgemeester reageert met verontwaardiging: "Ik ben ernstig geschokt door deze video. Na dagen van vreedzame protesten en overleg met de politie is deze gebeurtenis ontmoedigend", zegt Byron Brown.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Agenten voor het eerst voor de rechter na dood Floyd

Agenten geschorst

Na de val van de demonstrant lopen de meeste politieagenten verder. Een van de betrokken agenten buigt zich over de man heen. Daarna zou te horen zijn dat er medische hulp wordt ingeschakeld.

Volgens lokale media is de man door een ambulance afgevoerd. De politie zou hierna hebben verklaard dat de demonstrant gewond was geraakt nadat hij struikelde. Die verklaring werd na het zien van de video ingetrokken. Er is een onderzoek gestart door de politie en de twee agenten zijn geschorst.

De identiteit van de demonstrant is niet bekend. Hij is met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, maar zijn toestand zou stabiel zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore