Werkstraffen geëist

'Vrouwen zetten woningoverval in scène om verzekering op te lichten'

03 juni 2020 17:07 Aangepast: 03 juni 2020 17:16
Beeld © Peter Hilz

Een 62-jarige vrouw uit Voorburg en haar 40-jarige dochter worden verdacht van het in scène zetten van een woningoverval. Justitie heeft vandaag werkstraffen van 150 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen van twee maanden geëist.

De vrouwen vertelden de politie in november 2017 dat twee mannen de woning van de moeder hadden overvallen, haar hadden bedreigd met een vuurwapen en de vrouw hadden geboeid met tape. De politie voelde nattigheid en besloot de telefoon van beiden af te tappen. Over de telefoon spraken ze met elkaar over de verzekeringsfraude.

Verzekeringsfraude

Volgens de officier van justitie maakten moeder en dochter er een gewoonte van om verzekeringen op deze wijze manier op te lichten. Sinds 2014 hadden ze bij meerdere verzekeraars hetzelfde lijstje met 'gestolen sieraden' ingediend. Ze hebben de vale aangiftes en de verzekeringsfraude bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verzekeraars sporen recordaantal fraudeurs op: 'We zijn steeds effectiever'

De officier van justitie noemde het tijdens de rechtszitting een schande dat het duo op deze manier schaarse politiecapaciteit heeft verkwist. Ze vindt dat twee pogingen tot oplichting en drie geslaagde oplichtingen bewezen waren.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore