Ga naar de inhoud
Ook kinderen hebben klachten

500 leerlingen naar huis gestuurd: leraren besmet, school dicht

Eén van de locaties van de Springbok in Den Haag.

Vijfhonderd basisschoolleerlingen uit Den Haag zijn vanmorgen naar huis gestuurd omdat er twee leraren van de school positief getest zijn op het coronavirus. Daarnaast hebben meerdere leerlingen coronaklachten, zij worden daarom op dit moment getest. Tot die uitslag bekend is, is de school gesloten.

Dat zegt Eke Wolters, woordvoerder van de De Haagse Scholen, tegen RTL Nieuws. Het gaat om twee locaties van basisschool de Springbok in Den Haag die hun leerlingen vanochtend naar huis hebben gestuurd.

Maag- en darmklachten

Zeven leerlingen worden op dit moment getest, zij hebben last van maag- en darmklachten. "Tot we weten of zij het virus ook hebben, zijn we gesloten. Dit doen we voor de veiligheid van onze leerlingen, maar ook van alle medewerkers van de school."

Wachten op uitslag

De school is weer overgeschakeld naar thuisonderwijs. De uitslag van de coronatesten kan 24 tot 48 uur op zich laten wachten. "Mochten ze niet besmet zijn, kan ik me voorstellen dat de school weer opengaat. Als ze wel besmet zijn, blijven we vermoedelijk gesloten."

Zo kan iedereen met klachten vanaf 1 juni worden getest op corona

01:47
Testen, testen, testen. Om het virus in bedwang te houden kan iedereen met coronaklachten vanaf vandaag worden getest in Nederland. Hoe gaat dat in zijn werk?

Een woordvoerder van de gemeente Den Haag laat weten 'heel erg geschrokken' te zijn van het nieuws. De school heeft alle ouders geïnformeerd. Bij klachten is, zoals altijd in coronatijd, geadviseerd om thuis te blijven en je te laten testen op het virus.

Eerder scholen dicht

Eerder kwam een basisschool in Roermond al in het nieuws omdat daar een leraar besmet bleek te zijn. Ook daar ging de school op slot. Daarnaast bleken vier leraren in het Limburgse Eygelshoven besmet, maar daar bleef de school open.

Vier
Lees ook:
Vier leraren op basisschool in Limburg besmet, ouders ingelicht

De GGD in Limburg noemde het toen al 'geen verrassing' dat dit kon gebeuren op basisscholen. "Je zult de komende maanden her en der af en toe van dit soort besmettingen zien. Nu is het een school, straks wellicht een bedrijf", zei Christian Hoebe, hoogleraar en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg toen.