Incident gefilmd

Handhaver in het water geduwd op Urk: 'Hoe haal je het in je hoofd?'

02 juni 2020 18:29 Aangepast: 02 juni 2020 20:14
Toen de handhaver even niet oplette, werd hij hardhandig in het water geduwd.

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Urk is vanmiddag door een jongen in het water geduwd. Het opmerkelijke voorval werd gefilmd door een omstander. De politie heeft intussen vier verdachten aangehouden, 'jongemannen in de leeftijd van 17-20 jaar'.

Nadat hij de boa in het water had geduwd, ging de dader ervandoor met een kameraad. Vlak voor het incident in de haven van Urk zouden de jongens de boa hebben gevraagd of zij een telefoon uit het water mochten halen. Toen de boa even niet oplette, werd hij door een van de jongens hardhandig in het water geduwd.

'Geen woorden voor'

De gemeente Urk bevestigt het incident. "Ik heb hier geen woorden voor", zegt waarnemend burgemeester Ineke Bakker. "Hoe haal je zoiets in je hoofd? Handen af van onze boa's! Dit is niet te toleren. De heren doen er goed aan zich zo snel mogelijk te melden bij de politie."

Bekijk de beelden van het voorval:

De gemeente laat aan Omroep Flevoland weten dat de boa niet gewond is geraakt. Vanavond meldde de politie dat vier verdachten zijn aangehouden 'vanwege openlijke geweldpleging tegen een buitengewoon opsporingsambtenaar'. Ze zitten vast voor verhoor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore