Protest tegen racisme

Drone helpt bij afstand houden bij demonstratie Den Haag

02 juni 2020 17:48 Aangepast: 02 juni 2020 18:54
Aanwezigen op het Malieveld in Den Haag. Beeld © Sander Paulus / RTL

De politie zet tijdens de demonstratie van actiegroep BlackLivesMatterNL in Den Haag een drone in. Met de drone worden overzichtsbeelden gemaakt die de politie moeten helpen bij het spreiden van de menigte, zodat mensen 1,5 meter afstand kunnen houden.

Dat is besloten in overleg met de gemeente en de actiegroep. De demonstratie in Den Haag begint om 18.00 uur op het Malieveld.

Er zijn geen afspraken gemaakt over het aantal aanwezigen, maar mensen moeten wel afstand bewaren. Op het Malieveld passen theoretisch zo'n 20.000 mensen, elk met voldoende afstand tot de rest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe kun je voor afstand zorgen bij een massademonstratie?

Aanwezigen wordt gevraagd om met armen wijd een rondje te draaien om te checken of ze op 1,5 meter van hun buurman of buurvrouw op het veld staan. Ook wordt er via een megafoon omgeroepen om niet te dicht bij elkaar te gaan staan en wordt benadrukt dat gezondheid het belangrijkste is.

Verontwaardiging

Niet alleen in Den Haag, ook in Groningen wordt vanavond gedemonstreerd. Op het Schouwburgplein in Rotterdam is morgenavond een protest.

Gisteren kwamen duizenden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam om zich uit te spreken tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten. Dit leidde tot veel verontwaardigde reacties omdat de betogers te dicht op elkaar stonden.

Duizenden demonstranten in Amsterdam tegen racistisch politiegeweld

De massale opkomst op de Dam leidde tot verontwaardigde reacties.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore