Tot 2 juni

Slachthuis Helmond dicht na nieuwe coronabesmettingen

29 mei 2020 04:26 Aangepast: 29 mei 2020 04:35
Illustratief beeld van een willekeurig slachthuis. Beeld © ANP

Slachthuis Van Rooi in Helmond moet op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. Dat maakte de Veiligheidsregio afgelopen nacht bekend.

De GGD Brabant-Zuidoost testte de afgelopen week 130 van de ongeveer 1700 personeelsleden van Van Rooi, bij wijze van steekproef. Gisteravond werd bekend dat 21 van hen besmet zijn, meldt de Veiligheidsregio.

Positieve testen 

Eerder deze week testten drie andere mensen binnen het bedrijf al positief. Zij behoorden tot een groep van 43 mensen, onder wie NVWA-dierenartsen en hun assistenten van de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS), die afgelopen weekend zijn getest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

17 Vion-busjes overtraden RIVM-regels, politie gaat grenscontrole uitvoeren

"Deze testresultaten geven aan dat het risico bestaat dat het betreffende bedrijf een brandhaard van de verspreiding van Corona is of op korte termijn kan worden", stelt de Veiligheidsregio in een verklaring over het besluit het slachthuis te sluiten.

Quarantaine in hotel

De besmette personeelsleden worden vanochtend op de hoogte gebracht. Zij en hun huisgenoten moeten twee weken in quarantaine in een hotel in de buurt. 

De NVWA en KDS laten hun personeel uit voorzorg de komende dagen geen werkzaamheden verrichten bij het vleesverwerkingsbedrijf. Zowel voor hen als voor medewerkers van Van Rooi geldt volgens de Veiligheidsregio dat zij pas weer aan het werk kunnen als het veilig is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Verdienmodel maakt slachthuis brandhaard coronavirus'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore