Bedrijf gesloten

17 Vion-busjes overtraden RIVM-regels, politie gaat grenscontrole uitvoeren

27 mei 2020 18:42 Aangepast: 27 mei 2020 21:20
Vion Apeldoorn. Beeld © SPS Media

De politie heeft vanochtend tussen 5 en 6 uur 17 busjes met arbeidsmigranten van de weg gehaald waarin de RIVM-richtlijnen niet werden nageleefd. Al die busjes waren op weg naar het slachthuis van Vion in Apeldoorn. Dat zei Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland. Vion Apeldoorn werd vanmiddag direct gesloten nadat het bekend werd.

Er werden nog zeven busjes van de weg gehaald die op weg waren naar andere slachthuizen, maar daar was niets aan de hand. De directie van Vion Apeldoorn moet voor middernacht met een brief aan de Veiligheidsregio laten weten dat ze vanaf morgen de richtlijnen wel zullen nakomen.

Grenscontroles

Morgenvroeg zal de politie samen met de Duitse collega's grenscontroles uitvoeren naar het vervoer van arbeidsmigranten. Het gaat dan niet alleen om vervoer van arbeidsmigranten naar slachthuizen. Als Vion zich opnieuw niet aan de regels houdt, zullen verdere maatregelen volgen. Nu zijn er nog geen boetes uitgedeeld.

De directie van Vion liet vanavond weten alle medewerkers te zullen instrueren. "De oproep van de Veiligheidsregio is helder. Wij instrueren onze medewerkers, uitzendbureaus en chauffeurs." De vleesverwerker zet vanaf morgen meer dan 50 touringcars in om medewerkers naar het werk te brengen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachterij Vion in Apeldoorn per direct gesloten, medewerkers te dicht op elkaar

Niemand kon de locatie van Vion Apeldoorn vanmiddag in of uit. Er zijn nog altijd mensen binnen, die gaan nu geleidelijk naar huis. Niet met hetzelfde vervoer als vanochtend, maar of te voet, of met eigen vervoer, zei Heerts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore