Scheveningen

Zoeken vijfde slachtoffer surfdrama nog vergeefs: 'Voor Mathijs' ouders gaan we door'

26 mei 2020 16:09 Aangepast: 26 mei 2020 22:32
De Scheveningse kust afgelopen maandag. Beeld © ANP

Voor de kust bij Scheveningen is opnieuw vergeefs gezocht naar het lichaam van Mathijs, het vijfde slachtoffer van het surfongeluk van 11 mei. Bij de actie zijn vandaag onder meer sonarapparatuur en drones ingezet.

"Voor de ouders van Mathijs gaan we door", zegt een medewerkster van de opsporingsorganisatie SAR Nederland. "Hij moet naar huis."

Duikers stoppen voorlopig

De duikers van Public Safety Duikteam (PSD) stoppen voorlopig wél met het zoeken naar het lichaam van de 23-jarige Delftenaar. "Er is geen gericht zoekgebied meer", laat een woordvoerder van het team weten.

Duikers zochten vandaag ook op een plek waar zij eerst niet bij konden vanwege de slechte weersomstandigheden. Ook daar werd het lichaam niet gevonden.

Met drones wordt lichaam vermiste surfer gezocht

Sinds vorige week worden ook drones ingeschakeld bij de zoektocht naar het lichaam van Mathijs, het vijfde slachtoffer van het surfdrama voor de kust van Scheveningen.

Eerder werden naast sonarapparatuur, duikers en drones ook paarden en honden ingezet tijdens de zoektocht. Verder hielpen ook vrijwilligers mee.

Naast de vermiste surfer kwamen ook drie mannen van 30, 38 en 24 jaar oud uit Den Haag om het leven, samen met een 22-jarige man uit Delft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoekactie naar slachtoffer surfongeluk opnieuw zonder resultaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore