Met paragliders en drones

Zoekactie naar slachtoffer surfongeluk opnieuw zonder resultaat

25 mei 2020 22:47 Aangepast: 26 mei 2020 01:31
Hulpdiensten en SAR Nederland bij het Noordelijk Havenhoofd. Beeld © ANP

De zoektocht naar het vijfde slachtoffer van het surfongeluk op 11 mei voor de kust van Scheveningen heeft geen resultaat opgeleverd. Er werd met man en macht gezocht naar een 23-jarige man uit Delft die nu sinds twee weken vermist is.

De opsporingsorganisatie SAR Nederland heeft 's middags met gemotoriseerde paragliders samen met de kustwacht gezocht en 's avonds nog met drones en een quad op het strand. Het heeft nog niet het gehoopte resultaat opgeleverd, meldde de woordvoerster.

'Wordt steeds moeilijker'

"We willen het nog niet opgeven, al wordt het steeds moeilijker", zei ze. Met het verstrijken van de tijd wordt het zoekgebied zo veel groter, legde ze uit. "We gaan nu eerst evalueren."

Duikteam PSD Nederland hervat dinsdag de zoekactie met een sonarboot. "Aan één stuk in het gebied waar we vrijdag zochten zijn we toen niet toegekomen", zegt een woordvoerder. "We willen dat echter met zekerheid kunnen uitsluiten."

23-jarige surfer

Bij het surfongeluk twee weken geleden kwamen vijf mensen om het leven. Twee surfers overleden dezelfde avond, de lichamen van twee anderen werden de dag erop geborgen. Het slachtoffer waar naar wordt gezocht is een 23-jarige man uit Delft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verslagenheid bij Nederlandse surfvereniging: 'Wij zijn in diepe rouw'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore