Corruptie

Hoofdagent eenheid Rotterdam verdacht van lekken informatie, drugsbezit en witwassen

25 mei 2020 18:00 Aangepast: 25 mei 2020 18:34
Archieffoto Beeld © ANP

De Rotterdamse politie heeft een 30-jarige agent aangehouden die wordt verdacht van drugsbezit, schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. De man was werkzaam als hoofdagent bij de eenheid Rotterdam.

De politie startte een onderzoek na vermoedens dat er informatie gelekt werd door een agent. De man werd vrijdag gearresteerd en is vandaag voorgeleid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lekken bij de politie: 'Agent doet dat vaak uit onoplettendheid'

Het Openbaar Ministerie kan nog geen details geven over de feiten waarvan de agent beschuldigd wordt. "Maar uit de schending van het ambtsgeheim kun je concluderen dat er informatie is gelekt", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Om wat voor informatie het gaat en aan wie die informatie is gelekt, kan ze niet zeggen. 

Consequenties

De hoofdagent zit nog zeker veertien dagen vast. Wat de consequenties zijn voor zijn werkzaamheden bij de politie, kon de woordvoerder nog niet zeggen. "Dit is niet niks. Er wordt nu onderzoek gedaan en daaruit moet blijken wat de sanctie wordt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdamse politiemol 'bewust gestationeerd door onderwereld'

Het oneigenlijk gebruiken van informatiesystemen door politiemedewerkers komt vaker voor. Eerder dit jaar bleek dat 68 van de 309 medewerkers die in 2019 een disciplinaire maatregel kregen, zich schuldig hadden gemaakt aan lekken, misbruik van informatie of het achterhouden daarvan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore