6ix9ine op TikTok

Veroordeelde rapper prijst in 2018 Nederlands taxibedrijf aan en gaat nu viraal

25 mei 2020 16:33
De rapper in 2018 Beeld © REX by Shutterstock HH

Niet de alledaagse video die viraal gaat: een Nederlands vervoersbedrijf uit Hengelo wordt geprezen door de veroordeelde rapper Tekashi 6ix9ine op jongerenplatform TikTok. De video kreeg al ruim 1000 likes. "It’s ya boy 6ix9ine, shout-out to Taxi Centrum Hengelo."

 

Deze week plaatste het bedrijf de video online op TikTok. De aandacht die het genereert verbaasd het bedrijf, want op Facebook gebeurde er maar weinig toen hij werd geplaatst.

Een medewerkster van het vervoersbedrijf reageert op de plotselinge aandacht. "Dat hadden mijn collega's en ik niet verwacht. We zijn blij dat de complimenten op deze manier worden uitgesproken, maar het blijven gewoon onze klanten. We vervoeren wel vaker artiesten. Dat is gewoon ons werk."

2018

Het filmpje is namelijk niet recent. Dat kan ook niet, want de rapper zit een tweejarige celstraf voor bendegerelateerde activiteiten uit. "We vervoerden de rapper tijdens zijn tour door Europa in 2018." Tijdens de rit maakten de chauffeur en de rapper al een aantal filmpjes die geplaatst werden op de Facebookpagina van het bedrijf. 

"Een collega maakte afgelopen week een TikTok-account aan voor het taxicentrum", legt de woordvoerster uit. Op deze sociale media werden vervolgens een aantal video's geplaatst: van hun auto's, maar dus ook van 6ix9ine. "Hij maakte onder andere deze video in de privéjet die we voor hem hadden geregeld. De rapper was erg tevreden en liet het op deze manier zien."

Wie is deze rapper?

Daniel Hernandez, beter bekent als Tekashi 6ix9ine, zette in 2017 zijn eerste stappen in de rapwereld. Zijn grove teksten vielen op en hij werkte onder meer samen met Nicky Minaj. Ondertussen liet de rapper zich meeslepen in criminele activiteiten. Hij zou onder andere betrokken zijn geweest bij schietpartijen en gewapende overvallen. 

In november 2018 is Hernandez en de rest van de bende opgepakt. Hij bekende schuld aan onder meer drugshandel, wapenbezit en mishandeling. Tekashi had een straf van 27 jaar boven zijn hoofd hangen, maar omdat hij tegen andere bendeleden had getuigd, kon hij een deal sluiten met justitie. Hij kreeg een tweejarige celstraf. 

Vorige maand besloot een rechter dat Hernandez vervroegd de gevangenis mocht verlaten vanwege de coronauitbraak. Hernandez lijdt aan astma en hoort daarom tot de risicogroep. Hij mocht van de rechter de rest van zijn straf thuis uitzitten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore