Ga naar de inhoud
Met paragliders

Laatste zoekactie naar lichaam verongelukte surfer Mathijs

Eerbetoon met bloemen op het strand van Scheveningen. Beeld © ANP

Er wordt nog één poging gedaan om het lichaam van de verongelukte surfer Mathijs te vinden. Opsporingsorganisatie SAR Nederland gaat vanmiddag met twee gemotoriseerde paragliders voor de kust van Scheveningen zoeken naar het vijfde slachtoffer van het surfongeluk van 11 mei.

"We gaan nog een laatste poging doen. Dan houdt het voor ons ook op", zegt een woordvoerster. Gisteren zocht de organisatie met onder meer vrijwilligers, paarden en honden de kust bij Scheveningen af. Aan het eind van de middag werd de zoektocht gestaakt wegens hoog water. 

'Mogelijk iets gevonden'

De politie zette toen het Noordelijke Havenhoofd af omdat er 'mogelijk iets was gevonden', maar uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn.

Ook afgelopen nacht is nog gezocht met laag water, maar ook dat leverde niets op.

Grote herdenking voor omgekomen surfers Scheveningen

01:50
Tientallen mensen kwamen vorige week op het strand van Scheveningen bijeen om vijf omgekomen surfers te herdenken. De vijf kwamen twee weken geleden om het leven toen ze in de problemen kwamen in de Noordzee.

Vijf doden

Bij het surfongeluk twee weken geleden kwamen vijf mensen om het leven. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken dezelfde avond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald.

De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden de dag erop geborgen. De 23-jarige Mathijs uit Delft wordt nog vermist.
 

Dikke
Lees meer
Dikke schuimlaag mogelijk oorzaak van dood surfers Scheveningen